Повернувшись зі своєї нещодавньої поїздки країною і подивившись на свою зношену дорожню сумку, я зрозуміла, що вона потребує заміни. Навіть незважаючи на те, що ця сумка служила мені довгі роки і дуже комфортна сама по собі, у неї бували і кращі дні. Тепер переді мною стоїть завдання вибору нової дорожньої сумки чи валізи. У зв'язку з цим у мене виникає питання, чи потрібно шукати щось більш розкішне?

Звичайно, ручна поклажа – сумка, яку я використовую часто. То чому б не вкластися в покупку нового варіанта більшою сумою, якщо є така можливість? Незважаючи на це, у мене є сумніви. І пов'язані вони з такими причинами.

Зайва увага

Вважається, що красивий, яскравий багаж, що виділяється, — не надто добре для вашої безпеки. З одного боку, це знижує ризик, що ваш багаж переплутають із іншим. Адже яскраву сумку легко зачепити поглядом, коли стоїш біля стрічки видачі багажу і вдивляєшся у нескінченний потік сумок.

До того ж, щось яскраве та незвичайне допомагає самовираженню. Я можу вибрати щось нестандартне, і така валіза радуватиме мене.

З іншого боку, думка про те, що мій багаж помітний викликає страх. Адже це підвищує ймовірність небажаної уваги. Моя сумка, наповнення якої може коштувати дешевше, ніж сама вона, може стати мішенню для несумлінних людей.

Особисто для мене найнебезпечніший момент — шлях із місця зупинки до машини, поїзда, аеропорту чи іншої точки призначення. Далеко не скрізь так безпечно, як хотілося б. Тому я завжди заздалегідь планую маршрут і продумую деталі, такі як те, наскільки зручний та непривабливий мій багаж, чи комфортно буде з ним переміщатися, і наскільки він захищений від небажаного проникнення.


Ціна та якість

Як правило, дорожчі дизайнерські валізи та сумки для подорожей з ручною поклажею мають чудову якість. Воно виправдовує їхню ціну. Крім того, такі речі просто виглядають мило і підвищують самооцінку.

Однак, далеко не завжди це правило працює. Іноді якість навіть дорогої сумки не виправдана для мене і не відповідає моїм вимогам чи потребам. Незважаючи на те, що бренд може бути відомим і шановним, я не побоюсь визнати (насамперед, самій собі), що конкретна сумка неякісна, і краще її не купувати.

Дивлячись на свою стареньку сумку я думаю, чи знайду я серед дизайнерських і дорогих моделей таку, що прослужить мені так довго, як ця бабуся? Чи я прошу занадто багато?

Цю проблему можна вирішити, звернувшись до більш надійних брендів, які мають гарну репутацію щодо якості. Наприклад:

  •  Louis Vuitton, Goyard, Fauré le Page — бренди, які виготовляють і дорожні сумки, і валізи, і славляться гарною якістю.

  • Колаборації компаній, що виготовляють багажні вироби, із звичайними брендами сумок, наприклад, TUMI та Missoni або Dior та RIMOWA.

  • Бренди, які тільки пробують виготовлення валіз та дорожніх сумок, наприклад, як Moncler.

До речі, якщо ви ставите питання про вибір не тільки валізи, але і звичайної дорожньої сумки у нас є добірка з 10 моделей дорожніх сумок, яка допоможе вам з вибором.

Це підвищить шанси на хорошу якість. І мені подобаються ці варіанти, навіть якщо технічно багаж призначений для чоловіків. А можливо, мені варто просто зайти в найближчий магазин і вибрати першу сумку, що трапилася, так само, як я це зробила зі своєю старою моделлю? Хто знає. Добре, що до наступної поїздки в мене ще є час.

А як ви думаєте? Чи варто купувати багаж дорожче від відомого бренду?