Ніколи не замислювалися, чому, дивлячись на деяких людей, у голові мимоволі виникає думка: «Ця людина точно має гроші»? З чого саме наш мозок робить такий висновок? Можливо, це шлейф від дорогих парфумів, блиск діамантових сережок чи високо підняте підборіддя та рівна постава, підкреслена випрасуваним піджаком?

А може, справа в самому одязі? Що ж, буде правильно сказати, що річ у всьому цьому відразу.

Далі якраз про це й поговоримо. Ви дізнаєтеся, що потрібно зробити, щоб ви теж могли справити враження впевненого в собі багатія, просто йдучи вулицею. Незалежно від того, яке у вас матеріальне становище, ці поради допоможуть виглядати краще. Почнемо без зайвих слів!

Заберіть логотипи, що кричать

Не перетворюйтесь на рекламний банер для брендів.

Подивіться на справді багатих та впливових людей. Вони можуть одягатися зовсім по-різному, але більшість з них вважають за краще не виставляти своє багатство напоказ, а лише створювати невагомий серпанок великих грошей у своєму образі.

Такий стиль в одязі називається "Old money", тобто старі гроші. Так одягаються члени королівської родини та діти багатих батьків, які звикли з дитинства жити у розкоші. Для стилю характерна відсутність логотипів, що кричать, та інших розпізнавальних знаків.

Вважається, що логотипи дешевшають одяг, особливо якщо їх занадто багато або вони виготовлені зі страз. Однак велика кількість  багатих людей можуть носити і такий одяг. Цей стиль називається вже New money, і його часто обирають люди, які зробили себе самі, і тепер хочуть похвалитися своїми досягненнями. Наприклад, родина Кардаш'ян дуже люблять такий одяг.

Втім, без витрат купити брендові речі нереально, тому стиль старих грошей тут виграє. Для того, щоб створити такий гардероб, потрібно:

  • вибирати одяг класичного крою: пальто, штани, сорочки, піджаки та спідниці;

  • підбирати спокійні однотонні кольори: бежевий, коричневий, чорний та білий, приглушені тони зеленого, синього, червоного;

  • уникати нашивок, кольорового друку, страз та інших декоративних елементів.

Інакше одяг виглядатиме дешево, а поєднувати її з іншими речами з гардеробу буде складніше.

Виберіть ідеальний для вашої фігури фасон

Не купуйте те, що сидить на вас погано, навіть якщо ця річ у тренді.

Приталений одяг розслабленого крою виглядає краще, ніж речі в обліпку або оверсайз. Звичайно, сукні по фігурі та вільні світшоти теж можуть виглядати дорого, але основа «багатого» гардеробу — одяг, як з голочки.

Речі повинні мати добрий крій. Переконатись у цьому можна, просто подивившись шви. Важливо, щоб вони були рівними, а тканина при примірці не стовбичилася, не збиралася в складки і не висіла як безформний клапоть.

Якщо весь одяг сидить на вас ідеально, створюється враження, що над вашим образом працював особистий кравець. Але купити вдалі штани чи сорочку можна навіть у недорогому магазиніі.

Головне - не соромитись і весь одяг, який ви хочете купити, приміряти і купувати лише те, що підкреслить вашу фігуру.

Виходячи з цього, купуйте одяг у реальних магазинах, а не онлайн.

Надавайте перевагу  якості а не  кількості

Виділяйте бюджет на те, що прослужить вам довгий час.

Якщо на одяг бюджет обмежений, це не означає, що ви приречені на поганий вигляд. Досить раз і назавжди запам'ятати, що краще мати, наприклад, 2 пари ідеальних штанів по-дорожче, ніж 4-5 пар звичайних дешевих джинсів.

Тут має сенс згадати про капсульний гардероб (тобто базовий). Так називають невеликий набір речей, які повністю закривають вашу потребу в одязі. Його основні засади:

  • висока якість одягу;

  • натуральні довговічні матеріали;

  • ідеальна сумісність речей одна з одною;

  • Універсальність одягу.

Щоб зібрати базовий гардероб, достатньо лише близько 10 речей. Це не коштуватиме вам дорого. Щоб заощадити, переберіть те, що у вас є, і залиште те, що підходить під вищеописані критерії.

Для базового гардеробу не підходять короткострокові тренди. Мода є не постійною і супер-модні сьогодні речі можуть стати моветоном вже завтра. Але класичного базового гардеробу це не стосується - склавши його, ви надасте собі послугу на довгий час вперед.

Те саме стосується й аксесуарів. Якщо вам потрібна сумка, то вона повинна бути універсального кольору та відповідного для ваших цілей розмірів, простої форми, яка завжди актуальна.

Підбирайте правильні тканини

Орієнтуйтесь на натуральні тканини та правильно їх поєднуйте.

Природний матеріал: льон, шовк, бавовна, шерсть виглядає набагато дорожче, ніж синтетика. При цьому його вартість не завжди вища. Іноді базова річ із натурального волокна коштує дешевше, ніж трендовий одяг із поганої синтетики.

Кожна тканина має свої вимоги до догляду та поєднання з іншими матеріалами.

Поліестер, нейлон, віскоза - відносяться до синтетичних тканин. Вони ніколи не сядуть так ідеально на тіло, як натуральні і не так добре тримають форму. Тому, якщо ви спробуєте поєднати їх із природним матеріалом, це стане катастрофою стилю.

Просто вивчіть бирки свого одягу та запам'ятайте: синтетику до синтетики, природні тканини до природних. Сьогодні вже не 90-ті, коли було модно носити вовняні кофти із синтетичними спортивними костюмами від Adidas.

Навчайтеся у кращих

Зробіть освіту в галузі моди, замовте консультацію стиліста або просто спостерігайте за ними в інтернеті.

Вам не обов'язково витрачати на це гроші. Є безліч безкоштовних курсів, багато стилістів діляться корисною інформацією у своїх блогах, а новачки пропонують безкоштовний розбір гардеробу.

Все це допоможе вам краще розбиратися в моді, зрозуміти, який одяг, взуття та аксесуари завжди будуть популярні, а які лише «хайп». Ви навчитеся розрізняти в магазинах речі від тих, яких краще уникати і виробите свою, унікальну подачу.

Наочність дуже важлива у побудові дорогого стилю в одязі. Вона допоможе вам уникнути ситуацій, коли ви виглядаєте безглуздо, тому що вибрали невідповідні за розміром, стилем або фасоном речі і вирішили поєднувати їх між собою.

Вибирайте стримані прикраси

Відсутність прикрас — погано, але їх надлишок ще гірший.

До базового гардеробу обов'язково потрібно підібрати кілька елегантних прикрас. Мінімальний набір включає:

  • дві пари сережок;

  • браслет;

  • пара кілець;

  • мінімалістична підвіска та кольє;

  • годинник.

Знову ж таки, при обмеженому бюджеті можна залишатися стильним. Фіаніти в оправі зі срібла виглядають так само мило, як і діаманти у білому золоті. А замість того, щоб накопичувати кілька років на дорогий брендовий годинник, можна купити недорогий з класичним циферблатом і витратитися тільки на якісний шкіряний ремінець.

Виберіть стильні аксесуари

Це те, що допоможе вам виділитись.

Якісна сумка та окуляри модної форми — мінімум, який здатний повністю змінити навіть найпростіше вбрання. Без аксесуарів (або з невдало підібраними) ви ризикуєте виглядати прісно, ​​і дорогий образ не вдасться.

Кількість аксесуарів має бути такою, щоб до кожного образу ви могли підібрати відповідний. Тому потрібно орієнтуватися на свій одяг, перш ніж купувати доповнення до вбрання.

Багаті люди ніколи не заощаджують на аксесуарах. Хороша сумка та якісні окуляри служитимуть роками і не вийдуть із моди. Тому поставтеся відповідально до їх вибору.

Доглядайте одяг правильно

Якщо ви не любите прасувати одяг, то вам все одно доведеться.

Якщо доглядатимете одяг регулярно, то виглядатимете багато. Одяг з плямами ніколи не сприйматиметься дорого, навіть якщо він дуже дорогий.

  • Прасуйте речі тільки з урахуванням умов на бирці: виробник знає краще, що збереже одяг в ідеальному стані.

  • Завжди прасуйте одяг. Навіть спортивні світшоти та джинси.

  • Використовуйте спеціальні засоби або просте накрохмалювання, щоб одяг тримав форму.

  • Кашемір, шерсть, оксамит і шовк прасуйте лише у хімчистці.

  • Використовуйте спеціальні миючі засоби, щоб одяг не втрачав колір.

  • Не носіть запрасованний одяг, речі з катишками, які втратили форму або сіли після прання.

Взуттю приділяйте особливу увагу. Після кожного походу на вулицю протирайте його, час від часу поліруйте та чистіть спеціальними губками, підібраними відповідно до матеріалу взуття. Так воно не тільки виглядатиме дорожче, але й прослужить вам набагато більше.

Не заощаджуйте на взутті

Ним легко визначити статус людини.

Пильне, пошкоджене і не модне взуття завадять вашому багатому образу. А ось чиста, шкіряна пара в актуальному фасоні здатна врятувати навіть найпростіше вбрання.

Для стилю старих грошей, який першим спадає на думку при словах «дорогое взуття», характерні:

  • лофери;

  • туфлі-човники;

  • ботильйони;

  • челсі;

  • туфлі Мері Джейн.

Для початку підберіть собі хоча б по одній парі якісного, добре зробленого взуття з натуральних матеріалів на сезон. Регулярно їх доглядайте і ремонтуйте при необхідності. Тримайте кожну пару в окремій коробці, щоб вони не деформувалися.

Доглядайте зовнішній вигляд

Недоглянутість зіпсує навіть найкрутіше багате вбрання.

Це очевидно, але важливо згадати, що догляд за шкірою, волоссям та особиста чистота – вкрай важливі у формуванні дорогого образу. Якщо людина приділяє цьому увагу, вона виглядає здоровою, її шкіра сяє, і це підкреслює загальну красу та підвищує впевненість у собі. Відповідно, ви складаєте чудове враження у суспільстві.

Щоб отримати поради щодо догляду за шкірою, можна звернутися до дерматолога, але також базовий догляд можна зібрати самостійно за порадами з інтернету. Головне — вибирати засоби без активних компонентів, які використовуються лише з лікувальною метою та підбираються професіоналами.

Щоб виглядати свіжо, робіть легкий макіяж, мінімалістичний манікюр і використовуйте легкі парфуми для повсякденного носіння.

Поводьтеся відповідно

Поведінка та презентація себе в суспільстві автоматично змінюють ваш образ.

Щоб виглядати дорого, потрібно розуміти правила етикету та бути культурним. Що до цього відноситься:

  • не обговорювати інших і не розпускати плітки;

  • розмовляти чисто та грамотно, без нецензурної лексики;

  • дотримуватися манер сидячи за столом та приймаючи їжу;

  • зберігати спокій у конфліктах, не підвищувати голос;

  • тримати поставу у всіх ситуаціях.

Щодо етикету та манер можна знайти масу освітнього контенту на YouTube. Приділіть їм час для загальної освіти. Вам не потрібно розмовляти, як у романах Джейн Остін, але все ж таки елементарних правил пристойності дотримуватися доведеться, щоб про вас складалося приємне враження.

Підсумуємо те, про що ми говорили вище.

Багаті люди можуть одягатися по-різному, але в суспільстві є певне розуміння, що таке дорогий стиль. І якщо ви хочете виглядати дорого, то вам потрібно:

  • вибирати простий класичний одяг;

  • носити лише те, що ідеально сидить на вас;

  • перебрати гардероб та залишити базовий одяг;

  • вивчати поради стилістів та спостерігати за тими, чий стиль вам подобається;

  • носити прикраси та аксесуари;

  • купувати якісне взуття

Від вашої поведінки також залежить багато чого. Будьте спокійні, формуйте хорошу самооцінку та залишайтеся ввічливим навіть у конфліктних ситуаціях. Тоді вже про вас думатимуть, що ви забезпечена та успішна персона, і ви отримаєте більше уваги та впевненості в собі.