Модні тенденції завжди динамічно змінювалися, але сьогодні мода переживає унікальний етап.

Головними законодавцями моди стали інфлюєнсери в Instagram, Tik Tok та інших соціальних мережах. Просто подивившись на них, можна визначити, що зараз модно носити.

У 2023 році, очевидно, все ще популярная мода 90-х - вона проглядається в силуетах та візерунках, але є дещо нове. Сьогодні класичний поділ не процює. Модні речі 2023 року кочують з одного стилю в інший, що дає більшу свободу самовираження. Подивимося, як застосувати це практично.

1. Худі під блейзер

Худі- толстовка з каптуром і кишенями. Блейзер- неформальний варіант піджака. По суті, їх нічого не об'єднує, але за фактом їх поєднання вдало. Дивовижний модний феномен.

Блейзеры стали популярними у 80-х роках минулого століття, а ось худі з'явилися раніше, у 30-х роках. Щоправда, вони використовувалися спочатку,як одяг для робочих морозильних складів.

Змішування речей із різних груп продило новий стиль, який називають вуличним.

Його дуже люблять знаменитості. Так носять Белла и Джіджі Хадід, Хейлі Бібер та інші моделі та блогери, тому що стильно, затишно і тепло.

Враховуючи тренди в одязі 2023, для такого поєднання потрібно вибирати піджак оверсайз. Жінки можуть купувати піджаки в чоловічих відділах, щоб вони виглядали вільніше.

Толстовка підійде будь-яка: утеплена або тонка, с принтом або однотонна, яскрава або темна. Вуличный стиль передбачає свободу у виборі форм та кольорів одягу.


Худі під блейзер

2. Богемні квіти

Який принт вибрати, щоб підкреслити жіночність? Правильно, квіти. І, оскільки жіночність буває різна: романтична, рокова, загадкова і взагалі будь-яка, і квітковий малюнок можна підібрати за настроєм. 

Ексцентричні, помітні, яскраві - такі квіти у тренді 2023 року. Вони вийшли зі стилю бохо, який був популярним у 2021-2022 роках, і переродилися на щось фантазійне та незвичайне.

Зараз популярні великі квіти, у виконанні сучасних дизайнерів вони можуть виглядати ніжно, яскраво або навіть агресивно.

Жінки та ставлення до них змінюється, і символи в одязі, які асоціюються з ними, теж.

Блузи та спідниці з квітковим принтом можна поєднувати з однотонними речами, щоб зробити акцент на кольорах. Модні речі 2023 року, звичайно, включають і плаття. Квіткові трендові сукні 2023 будуть доречні у повсякденному носінні та у вечірньому гардеробі.


Квіткова сукня

3. Сумка, що вийшла з початку 2000-х

Вона відродилася з попелу, як птах Фенікс, і повернулася до нас у більш досконалій формі.

Це ще один наслідок відродження стилю початку нашого століття - сумка багет.

Сьогоднішні тренди нагадують нам про минуле, Prada зробили оновлення своєї культової моделі сумки-багета, Fendi також випускають їх.

Сьогодні їх поголовно носять усі модні інфлюєнсери.

Такі сумочки виглядають акуратно і витончено, і нехай вони не дуже місткі, гармонійно доповнюють практично будь-який образ.

Модну жіночу сумку сьогодні можна купити в масс-маркеті і навіть у інтернет-магазині.

Для стилю Y2K характерні яскраві кольори та лакова шкіра, а також стрази та різні прикраси.

Але стриманіші моделі також популярні. Носити їх можна із повсякденним, вуличним стилем.


Жіноча сумка

4. Шаленство кольору

Якщо в шафі завалявся яскравий малиновий піджак,який вже давно не бачив денного світла, або штани з салатової тканини, для яких так і не випала нагода- у 2023 році настав їхній час, тому що тепер модно поєднувати яскраві кольори між собою, навіть якщо це здається безумством.

Пастельні, чорні та білі кольори багатьом набридли, хоч вони й не вийшли з моди. Носити яскраву річ лише за базовою чи нейтральною вже неактуально. 

Модні тренди 2023 вимагають від своїх послідовників сміливих поєднань. Щоб виділитися, потрібно поєднувати те, що ти ніколи не поєднував би в здоровому глузді.

Тому варто знайти в Google коло кольорів та подивитися, які кольори знаходяться один навпроти одного. Само їх і варто поєднати, щоб досягти максимальної гармонії.

Якщо ж гармонія - не для вас, тоді вибирайте взагалі будь-які кольори, що виділяються із загальної маси в гардеробі. Бажано, щоб форма одягу була простою. Тоді вся увага буде прикута саме до кольору.


Яскравий стиль одягу

5. Черевики Tractor Trek-Sole

Впевнено переступати всі перепони, які зустрілися за останні кілька років, легко у черевиках на тракторній підошві.

Це безумовний тренд, починаючи з осені 2021 року, і він досі не втратив своєї актуальності.

Масивна підошва, шнурівка, рифлена проточка - що агресивніше, то краще.

Взуття на тракторній підошві також є переосмисленням ретро-стилю. У минулому столітті, починаючи з 70-х, було модно поєднуватися в неформальні групи, які самовиражалися через незвичайне масивне взуття в тому числі.

Наразі силуети того часу переробляються та спостерігаються в колекціях більшості брендів, від Zara до Balenciaga. Та й у будь-якому магазині з недорогим взуттям можна знайти відповідну модель. Це безумовний тренд 2023 року.

Носити подібне взуття можна восени, взимку та навесні.

Взувати черевики з тракторною підошвою, без перебільшення, можна під все: спідницю, сукню, штани, джинси, спортивні штани, туніки, подовжені футболки-список можна продовжувати, перераховуючи весь можливий одяг.


Модні черевики

6. Масивні лофери

Черевики - це, звичайно, круто, але що робити тим, хто віддає перевагу класичному стилю? І як носити їх, коли на вулиці теплішає?

Якщо кросівки з масивною підошвою - не варіант на зміну сезонів, тоді варто придивитися до лоферів на тракторній підошві.

У трохи недбалому стилі гранж вони виглядають ідеально, але також підходять і більш стриманих образів. Наприклад, костюми вільного крою, або у стилі бойфренд.

Серед взуття на плоскій підошві вони заслужено займають лідируючу позизію і все ще більш популярні, ніж балетки, які поступово користуються все більшим інтересом дизайнерів.

Модні тренди 2023 кажуть нам носити масивні лофери з білими шкарпетками чи гетрами та короткими спідницями чи сукнями, чи з довжиною міді, а також із джинсами та брюками.

У Prada є варіант лоферів, які модні цього року, але так витрачатися зовсім на обов'язково: моделі актуальної форми є в будь-якому масс маркеті.


Лофери

7. Академічні стилі

Якщо ви виросли на фільмах про Гаррі Поттера, серіалі "Пліткарка" або любите "Академія Амбрелла" та інші подібні серіали, тоді ви точно зрозумієте естетику Dark і Light Academia.

І це зіграє вам на руку, адже академічні стилі є трендом цього сезону.

Цей напрямок у моді має цікавий розвиток. Естетика академії формується із ностальгії з навчання, шкільних часів, а також із романтики закритих навчальних закладів. Тому важливу роль, крім одягу, відіграють аксесуари та інтереси людини.

Але ми тут обговорюємо модні речі 2023 року, так що подивимося, що нам пропонує цей стиль. Жодних джинсів. Жодних кросівок і худі. Тільки стриманість та серйозність.

Є два напрямки: Dark и Light. Вони незначно відрізняються, квітами та переважаючими силуетами.

У першому випадку використовується темна палітра: чорний, темно-коричневий, темні відтінки зеленого та червоного. Найпопулярніший одяг: гольфи, в'язані светри, сорочки, звичайно ж жилетки, спідниці та штани. Принти: однотон, смужка чи клітина. Матеріали: вовна, трикотаж, твід, бавовна, льон.

У напрямку Light використовуються бежевий, білий, кремові кольори, вільні сорочки, поло. Актуальне взуття: лофери, черевики, оксфорди. 


Академічний стиль

8. Гаряча готика

У 2023 році готичний одяг постає у своїй найкращій іпостасі. Агресивна, але водночас витончена, похмура, але водночас притягує погляди, закрита, але водночас сексуальна.

У цьому стилі є щось похмуре і небезпечне, але привабливе і чарівне.

Стиль готів завжди привертав увагу громадськості.

Частина суспільства захоплюється ним, частина засуджує. Ця суперечливість і зробила готику такою популярною у моді.

Часто образи з елементами данного стилю обирають знаменитості Лана Дель Рей та Лілі Роуз Депп.

Модні тенденції 2023 року пропонують нам чорний одяг або речі в темних, глибоких тонах.

Найяскравішим трендом, що вийшов із готичного стилю, є, безперечно, шкіра. Штани, легінси, спідниці, блейзери та пальта зі шкіри- на кожен день. Шовк і оксамит - для особливих випадків. Глибоке декольте, чуттєві вирізи, і ви вже королева готів. 


Стиль гот

9. Y2K стиль

Багато хто боявся цього, але тепер змушений з цим зіткнутися. Це стиль Y2K чи стиль 2000-х. Саме того року на килимових доріжках та офіційних виходах творилося справжнє божевілля.

Спідниці поверх джинсів, дивні головні убори, укорочені жилети, тонкі яскраві шарфи і, звичайно, екстремально низька посадка, незручна та компрометуюча. Усе це характеризує моду на той час.

Так одягалися Періс Хілтон, Брітні Спірс, Майлі Сайрус та багато інших молодих дівчат, що користувалися дикою популярністю на той час.

Банально, але мода циклічна. І тренди одягу 2023 року перегукуються з тим, що було майже чверть століття тому. Нині знову стають популярними низька посадка, топи незвичайного крою, спідниці та сукні поверх джинсів.

Тільки силуети стали більш сексуальними і гармонійними, тому навіть горезвісна низька посадка може вдало поєднуватися з іншими речами і підкреслювати фігуру.

Цього року варто обирати джинси та спортивні штани вільного крою, з низькою посадкою та яскравими ременями.Наче ви вкрали їх у свого бойфренда.

Для тих, хто віддає перевагу іншим стилям спортивному, підійдуть облягаючі сукні та топи на тонких бретелях, подовжені футболки. Зі взуття - кеди, кросівки, сандалі. До речі, серед аксесуарів, що прийшли до нас із стилю Y2K - шпильки-крабики.


Стиль 2000 х

10. Панами

Дивно, як став популярним трендом такий простий елемент гардеробу, який раніше носили лише діти, а набагато раніше - лише ірландські фермери та рибаки.

Панама, яка раніше захищала наші маківки від палаючих сонячних променів, сьогодні стане елементом для завершення образу (дивіться на Біллі Айліш) і навіть зігріє, якщо виконана з хутра (як у Ріанни або Белли Хадід)

Модний одяг 2023 має доповнюватися стильними аксесуарами, серед яких і панами.

Панамки- зручний вибір для тих, хто не може підібрати собі вдалу бейсболку. Їх можна поєднувати зі спортивними, вилучними та навіть романтичними образами у стилі 2000-х.

Такі вони- сучасні модні тренди. У 2023 році те, що було популярним раніше, удосконалюється та адаптується до порядку денного, набуває нової форми і дає людям можливість сміливо виражати себе.

Жіноча панама