Збираючись у подорож дуже важливо правильно організувати свій багаж, а для цього необхідно вибрати і купити дорожню сумку. Крім списку речей, потрібно заздалегідь продумати, куди все скласти, щоб транспортування не завдало клопоту.

Дорожня сумка (як і рюкзак) повинна підбиратися відповідно до ваших планів: коротка поїздка в гості, ділова зустріч в іншому місті або тривале відрядження.

У статті розглянемо 10 варіантів, яку можна купити сумку, щоб зберегти свій багаж.

Дорожній рюкзак

Рюкзакам більше віддають перевагу чоловіки, але у дорожніх моделей немає гендера, вони однаково зручні для обох статей. Рюкзак для подорожей рівномірно розподіляє навантаження на спину. Він добре підходить для переміщення потягами та автобусами, тому що легко поміщається на верхню полицю.

Щоб використання було комфортним, зверніть увагу на:

  • відділення у рюкзаку: їх має бути багато, щоб легко знайти потрібну річ;

  • лямки: вони повинні регулюватися та бути м'якими, щоб не натирати шкіру;

  • захист: антивандальне покриття та блокування замків захищають багаж.

Вибирайте рюкзак для поїздок у таких випадках коли: потрібно буде багато ходити пішки, плануєте їхати тісним транспортом або вирушаєте в міні-похід.

Рюкзак на коліщатках

Щоб не горбитися під вагою взятих речей, можна вибрати таку модель. Це звичайний портфель, але доповнений коліщатками та висувною ручкою, як валіза. Таким чином його можна носити на спині або везти по землі.

Щоб возити такий рюкзак для поїздок було простіше, його конструкцію роблять жорсткішою. Тому його не так зручно носити на спині. При виборі звертайте увагу на ті ж критерії, що і у випадку зі звичайним рюкзаком, але перевірте, щоб складена ручка і коліщатка не тиснули вам в спину.

Вибирайте цю модель, а не чоловічу сумку для подорожей, якщо доведеться довго ходити містом пішки, потрібно взяти багато важких речей.

Сумка тоут для подорожей

Жіноча сумка для поїздок зазвичай є тоут жорсткої форми з довгими ручками. Її можна носити в руках чи на плечі. Так як тоути великі і місткі, вони добре підходять для короткострокових поїздок. Їх зручно брати із собою в тісний транспорт, наприклад, автобус, і покласти біля ніг чи поряд із собою на сидінні.

При виборі такої сумки для подорожей звертайте увагу на:

  • міцність ручок: у цю модель можна помістити багато речей і ручки повинні витримувати цю вагу.;

  • наявність організації всередині чи зовні, щоб дрібні речі не губилися;

  • матеріал виготовлення: щоб він не фарбував одяг та легко мився.

Така дорожня сумка може легко перетворитися на повсякденну та використовуватися для покупок, походу на пляж чи спортзал. У цьому перевага перед іншими моделями.

Сумка дорожня даної форми підійде в таких випадках: короткотривала поїздка (максимум на пару днів), ви любите жіночність у всьому, в транспорті нікуди буде покласти багаж.

Дорожня сумка

Класичний варіант, який використовується найчастіше як дорожня чоловіча сумка. Її особливість у м'якій формі та коротких ручках, нерідко оснащується знімним ременем для носіння на плечі або через плече. Вона містка, тому зазвичай після заповнення багато важить і носити жінкам стає важко. 

Застібається на замочок.

Найголовніше вибрати:

  • матеріал, легкий у догляді: синтетичну або шкіряну сумку;

  • модель із зовнішніми кишенями та внутрішнім поділом;

  • не маркий колір, тому що при носінні вона знаходиться і біля підлоги, і на тілі (якщо одягнути на плече).

Недолік у тому, що її важко довго носити із собою.

Найкраще вибрати чоловічу дорожню сумку такого плану для: поїздок на автомобільному транспорті, перевезення об'ємних речей (модель м'яка, в неї легко помістити взуття та інші речі жорсткої форми).

Дорожні сумки на коліщатках

Це гібрид сумки та валізи. Основа - м'яка, вільної форми, оснащена коліщатками та висувною ручкою. Зазвичай вона більша, ніж ручна сумка для поїздок. Такі варіанти місткі, їх зручно переміщати, навіть якщо повністю забити важкими речами.

При виборі важливі не тільки ті критерії, що стосуються звичайних чоловічих дорожніх сумок, а й якість фурнітури та баланс багажу, коли ви везете його на коліщатках.

Якщо багаж настільки важкий, що нести його в руках важко, у вас болить спина або руки, а йти пішки доведеться довго, тоді оптимальний варіант купити дорожню сумку на коліщатках. Вона підійде навіть для тижневої подорожі.

Валіза на колесиках

Класичний варіант багажу, якщо ви вирушаєте у подорож на тривалий час. Має жорстку форму, оснащений додатковими відділами, встановлений на жорсткі коліщатка та має висувну ручку. Переважний при виборі між ручною великою дорожньою сумкою та валізою.

У нього можна засунути буквально все: речі навіть на випадок критичного перепаду температур, взуття, гігієнічне приладдя, їжу, спортивний інвентар. Він справляється там, де звичайна сумка для подорожей не допомагає.

При виборі найголовніше звернути увагу на фурнітуру, щоб замочки не зламалися, а колеса були міцними і прогумованими, щоб не видавати звук, що страшно дратує при їзді.

Виберіть його, щоб пішки легко переміщати навіть важкий багаж, скласти великий обсяг речей.

Валіза з колесами, що обертаються

Це моделі з оболонкою із жорсткого матеріалу – полікарбонату. Вони складаються з двох половин, а коліщатка тут 4. Вони обертаються в різні боки, завдяки чому валізу дуже легко повернути. Матеріал виготовлення добре захищає вміст від механічних впливів та погодних явищ, усередині можна акуратно розкласти речі, завдяки безлічі відділів.

Такий варіант менш гнучкий, ніж попередній, але дуже зносостійкий. Перевозити багаж буде легше, ніж на фіксованих колесах, його можна везти, тримаючи валізу вертикально.

Це краще, ніж дорожня сумка, якщо ви перевозите тендітні речі або вирушаєте в подорож у погану погоду.

Месенджер

Це м'які, як правило, шкіряні сумки, що закриваються на застібки. Вони мають коротку ручку для носіння в руці, але також оснащені довгим ременем носити їх на плечі або через плече. У народі їх називають «листоношками».

В них зручно переміщати невеликий обсяг речей, особливо, якщо вам потрібно постійно мати до них доступ. Під час носіння вони знаходяться на попереку або боці, що допомагає легко діставати предмети, що лежать усередині. Щоб користуватися такою сумкою для подорожей було зручно, зверніть увагу на:

  • наявність додаткових зовнішніх кишень;

  • якість фурнітури (конструкція месенджера передбачає, що його часто відкриватимуть та закриватимуть);

  • спеціальну підкладку на довгому ремені, щоб носити на плечі, було легше.

Така дорожня сумка нерівномірно розподіляє навантаження на спину, але оскільки розмір у неї не великий, це не проблема. Вона ідеально підійде для: поїздки велосипедом або мопедом, щоб перевезти невеликий обсяг речей.

Несесер для дрібних речей (косметичка)

Якщо сумка дорожня – це головний герой у поїздці, то несесер – другорядний, але від цього не менш важливий. Його часто називають косметичкою, але між ними є умовна різниця: несесер більше і може складатися з багатьох відділень. Він використовується для розміщення гігієнічних речей і укладається всередину основного багажу.

Щоб купити дорожню сумку для цього, зверніть увагу на:

  • об'єм: щоб містилися мініатюри або повнорозмірні версії вашого приладдя, залежно від тривалості поїздки;

  • матеріал: бажано, щоб він був водонепроникним, оскільки вміст пляшок може розливатись;

  • внутрішня організація: важливі додаткові відділення, щоб усе акуратно розкласти та зручно дістати за потреби.

Ця додаткова сумка може використовуватися як аптечка. Вона недорого коштує, тому рекомендується купити декілька для різних випадків.

Вінтажний чемодан

Жодна інша сумка для поїздок за своєю естетикою не зрівняється з вінтажною валізою в ретро-стилі. Раніше не вміли вигадувати такі зручні та функціональні речі, як сьогодні, тому, безумовно, він буде не надто практичним. Але який стиль!

Зазвичай вона виглядає як жорстка дорожня сумка чіткої прямокутної форми. Закривається на заклепки та не містить великої кількості додаткових відділень усередині.

Підійде для перевезення невеликого об'єму не важких речей, оскільки оснащений лише однією ручкою і не доповнюється жодними ремінцями та коліщатками. Може використовуватись як жіноча або чоловіча дорожня сумка і водночас зіграє роль чудового реквізиту для фото в Instagram.

Це всі варіанти, які можуть підійти як жіноча та чоловіча сумка для подорожей. Основні поради щодо вибору:

  • у тривалі поїздки: великі дорожні сумки з коліщатками та валізи;

  • у короткі від'їзди з дому чоловікам: чоловічі дорожні сумки або рюкзаки для поїздок;

  • жінкам у подорожі на 1-2 дні: сумка для поїздок тоут;

  • всім в будь-яку поїздку: дорожня сумка для туалетного приладдя (несесер).

Якщо правильно підібрати та купити дорожню сумку вчасно, то поїздка не викличе жодного дискомфорту, а речі дістануться пункту призначення в цілісності та безпеці.