Коли відбувається зміна сезонів, перше, про що думають багато хто з нас — зміна гардеробу. Але ж важливі не лише вбрання: взуття, сукні, верхній одяг тощо. Велику роль у нашому образі відіграють аксесуари, а конкретніше наші сумочки. Якщо сезони змінюються, чи це означає, що ваші сумки теж повинні змінитися?

І взагалі, чи обов'язково міняти звичні нам щоденні речі, коли міняються сезони? Чи потрібно брати інші сумки зі зміною температур, чи не можна використовувати один аксесуар цілий рік? Особливо, якщо він ваш улюблений. Давайте розберемося у цьому докладніше.

Текстури та кольори для різних сезонів

У холодний сезон завжди є більш відповідніші текстури, які влітку виглядають не так виграшно. Наприклад, хутро з овчини раніше використовувалося тільки всередині верхнього одягу або взуття, а сьогодні з нього роблять і сумки. Навряд чи вони виглядатимуть добре під літній шифоновий сарафан, чи не так?

Якщо ми говоримо про шерсть поні, то вона також використовується, як ми розуміємо, для прохолодних сезонів. Але при цьому такий ворс швидше випадає, ніж у овчині, тому він вимагає більш акуратного використання.

Замша - також популярний матеріал саме для холодного сезону. Сумки з нього виглядають дуже добре, але він також вимагає дбайливого догляду та обробки.

Такі матеріали вважаються атрибутом зимової моди (чи осінньої). Тому, якщо ви використовуєте їх у будь-який час року, то ризикуєте виглядати недоречно. З цього боку сумки дійсно потрібно міняти з приходом іншого сезону.

Якщо говорити про кольори виробів, то відтінки, які підходять для осені чи зими, можуть однаково добре виглядати теплою весною та влітку. Скажімо, чорний чи темно-синій, шоколадний — це класика, яка ніколи не буде недоречною. Більш насичені відтінки, такі як пурпуровий, яскраво-зелений, помаранчевий – святково виглядають протягом усього року.

Це діє і навпаки. Тобто світлі відтінки, які звичні для літа та асоціюються з теплою порою року, можуть чудово виглядати й у зимовому гардеробі. Яким чином? Обговоримо далі.

Світлі відтінки для носіння взимку

Взимку можна носити і все біле. Так що якщо у вас є улюблена світла сумка, то взимку її можна без проблем використовувати. Звичайно, носити білий одяг в умовах снігу, бруду, дощу і калюжами — ризикова справа. У такому разі можна робити темний аутфіт, а сумку залишити світлу, щоб вона була модним акцентом в образі. Таким чином ви заявите про себе і не забруднитеся.

Свої «літні» сумки можна носити й у холодну пору року та з інших причин. З яскравою сумочкою, яка виглядає незвичайно та ефектно, ви точно не будете непомітною. На тлі інших людей, які ходять у довгих темних пальтах і носять чорні сумки, ви виглядатимете виграшно, і це плюс.


Тож чи варто носити сумочку цілий рік?

Причини, з яких сумки поділяють на «літні» та «зимові», легко пояснити, адже вони забезпечують комфорт користувачів. Так само, як чорна замшева сумка не дуже практична для пляжу, і солом'яна літня сумка не буде доречна для відпочинку в Альпах. Однак, жодних серйозних причин, які б забороняли використовувати одну практичну та універсальну сумочку цілий рік, немає. Тому якщо у вас є такий аксесуар, можете сміливо його використовувати!

Такі люди, як ми (тобто фанати гарних сумочок) часто шукають хоча б якийсь привід, щоб придбати новий аксесуар. Сумки для нас спосіб подарувати собі задоволення, отримати нові емоції, зробити гарні фото та просто насолоджуватися класним аксесуаром. З цього боку, купівля сумки за сезоном абсолютно виправдана і не може вважатися дурним витрачанням грошей. Тому відповідь коротка, якщо ви хочете нову модель на зміну сезонів — її однозначно варто купити.

Нюанси зберігання не сезонних сумок

Якщо ви все-таки обзавелися кількома сумками, які підходять під конкретні пори року, постає питання про те, як їх зберігати. Є певні правила. І ми в Bagtone завжди зберігаємо сумочки відповідно до них.

Перше — зберігати вироби потрібно у спеціальних мішечках, які пропускають повітря, але фільтрують пил та дрібні забруднення. Це дозволяє моделям зберігати свій первісний вигляд навіть у тих випадках, коли вони лежать у шафі або на полиці у коридорі по півроку.

Друге — місце для зберігання сумок повинно бути захищене від перепадів температур, прямих сонячних променів і вологи. Ці фактори негативно впливають практично на всі матеріали, з яких можуть бути виготовлені аксесуари.

Третє — іноді сумки необхідно «вигулювати», також протирати їх і провітрювати на повітрі.

Правила досить прості, але, як показує практика, не завжди дотримуватись їх легко. Оскільки існують матеріали, що потребують особливого догляду та додаткової уваги. Наприклад, лаковані сумки, особливо світлі, дуже добре вбирають інші кольори. Якщо поруч лежатиме пофарбований у яскравий колір виріб, він може ввібрати його та зіпсуватися. Враховуючи, що сумки часто зберігаються у шафі, де вільний простір обмежений, отримати таку проблему дуже легко.

Або сумки з рафії. Для них потрібне особливе дбайливе поводження. Зачепити матеріал дуже легко за тверді або колючі поверхні і цілісність полотна буде зіпсована.

Якщо ми візьмемо класичні «зимові» варіанти сумок із флісу, наприклад, або вовни, то потрібно бути готовим, що вони легко притягують бруд. Між волокнами він легко застряє, тому перед зберіганням такі сумки потрібно очищати додатково.

Для замші потрібен особливий догляд, такий як кондиціонери. Але вибирати потрібно строго спеціалізований засіб для даного матеріалу, тому що інакше замша буде зіпсована.

Та й звичайна натуральна шкіра може бути дуже вимогливою у догляді. Вона може накопичувати плісняву, пересихати і втрачати блиск через неправильне зберігання.

Тому особисто я віддаю перевагу невеликій колекції універсальних сумок, які можна носити цілий рік. А як у вас? Чи міняєте ви сумки за сезоном, чи вважаєте це зайвим?