Жіноча сумка - елемент, який вдало доповнює будь-який обраний образ. Експерти в світі моди вважають, що в гардеробі жінки повинно бути декілька базових аксесуарів.

Їх можна використовувати повсякденно, в святкові дні, для створення гармонійного ансамблю з вечірніми сукнями.

Основні критерії вибору жіночої сумки

При виборі жіночої сумки застосовуються різні критерії:

  • розмір;
  • колірний відтінок;
  • місткість;
  • наявність декоративних елементів;
  • рівень ергономічності;
  • екологічні показники використаних матеріалів.

Велике значення майбутні власниці сумок приділяють зручності їх використання. Правильно обрана сумка повинна ідеально поєднуватися з одягом і взуттям жінки. Аксесуар повинен повністю відповідати особливостям фігури своєї господині. М'які вироби з досить великим обсягом - це найкраще рішення для струнких дам. Жінкам з пишними формами краще звертати увагу на сумки, які можна носити в руках або на плечі. При цьому вони не повинні розташовуватися на рівні стегон, щоб не привертати увагу до цієї частини тіла.

Популярні моделі жіночих сумок

Для ділових цілей відмінно підходять сумки з досить великими розмірами. Підвищеним попитом користуються вироби-тоут, які відрізняються більш жорсткою структурой.С їх допомогою можна переносити не тільки косметичку, гаманець або молярний телефон. У них вільно поміщається папка з документами формату А4 і планшет.

Компактні жіночі сумки не відрізняються великою місткістю, але їх головна перевага - універсальність. Такі вироби ідеально підходять для офісів, ділових зустрічей, міських прогулянок, походів в кафе з подружками. Аксесуари з невеликими розмірами випускаються з м'якою і жорсткою формою. Їх рекомендується носити в руках, хоча в комплекті більшості моделей є довгий ремінь, що надівається на плече.

Крос-боді - це оптимальне рішення для жінок, які не люблять носити сумки в руках. Такі вироби не можна перевантажувати важкими предметами, щоб не порушити комфортність прогулянок. Довжину ремінця в сумках-боді рекомендується регулювати таким чином, щоб вона розташовувалася якомога вище. Багато сучасні бренди пропонують вироби з широкими ручками. Вони можуть бути текстильними, плетеними або шкіряними.

Класичною моделлю, яка завоювала увагу модниць в 2021 році, стала сумка-сідло. Для її прикраси використовуються різні декоративні деталі: перфорована шкіра, вишивка, аплікація. Сумка-сідло - це відмінний вибір для жінок, в гардеробі яких переважають речі з трикотажного матеріалу, деніму, шкіри або замші. Доповненням до розслабленого способу стане аксесуар у формі відра.

Таку сумку можна носити на руці або через плече на довгому ремінці. Вона затягується за допомогою шнурка і відмінно виглядає в багатошарових подовжених образах. Текстильні вироби - найкращий вибір для пляжного сезону. Вони дозволяють комфортно переносити речі, необхідні для купання в природних водоймах.