Портфель в класичному варіанті - це невід'ємний атрибут ділової людини, який щодня носить із собою чимало документів і папок. Сміливо відзначимо, що у чоловіків він користується більшою популярністю, ніж сумки, а все тому, що завжди залишається в моді. До того ж, деякі моделі сумок не можуть вмістити всіх тих речей, які з легкістю помістяться в портфелі.

В плані зручності теж одні плюси, в портфелі документи переносити набагато надійніше і практичніше. Не дарма, цей чоловічий аксесуар сьогодні знову на піку популярності.

Переваги портфелів

Класичні чоловічі портфелі сьогодні носять практично всі, хто вважає за краще діловий стиль: від менеджерів в банку до міністрів. Сьогодні навіть студента нерідко можна зустріти з портфелем. Правильно підібраний аксесуар легко можна носити не тільки на роботу або ділові зустрічі, а й з повсякденним цибулею. Їх популярність цілком виправдана, досить оцінити всі переваги: ​​

  • Місткість. Портфелі мають кілька відсіків і кишень як для великих паперів і папок, так і дрібниць, таких як ручки, ключі, флешки, телефони, цінні речі і т.д.
  • Багатофункціональність. Дизайнерських рішень класичних чоловічих портфелів маса. Є моделі, куди помістяться не тільки документи, а й ноутбук.
  • Зручність. За рахунок місткості портфель дозволяє звільнити руки і кишені від дрібниць, але всі необхідні речі будуть поруч. Завдяки своїй формі, весь вміст портфеля буде в цілості й схоронності. Адже не дарма чоловіки вважають за краще носити документи саме в портфелі.
  • Стильний вигляд. Класичні портфелі в основному виготовлені з натуральної шкіри, яка надає образу свого власника солідності і позначає його статус. Фасон моделей може мати тільки незначні відмінності.
  • Довгий термін служби. Купуючи портфель, ви забезпечуєте себе модним аксесуаром на кілька років вперед, а при акуратному носінні, він може прослужити і більше.

До цих переваг можна додати універсальність аксесуара, оскільки носити його можна з різними луками, крім, мабуть, спортивного.

Які бувають чоловічі портфелі

Насправді, цей аксесуар досить різноплановий. Вироби можуть значно відрізняються один від одного:

  • За фасоном. Крій може бути абсолютно різним. Самий класичний варіант - це жорсткий портфель зі стоїть ручкою і клапаном-кришкою, яка закривається на замок. Сучасні моделі частіше представлені без кришки, але з блискавкою. Вони такі ж практичні, але не виглядають так солідно. До того ж, якщо ви потрапите під дощ, то кришка створить додатковий захист для вмісту. Якщо ви плануєте носити портфель кожен день, доцільно віддати перевагу виробам з твердим корпусом.
  • За матеріалом. Недорогі моделі в основному виготовляються зі шкірозамінника або нейлону, але такі портфелі відрізняються коротким терміном експлуатації і виглядають досить просто. Винятком може бути лише екошкіра, яка сьогодні користуються попитом, і може прослужити набагато довше, ніж звичайний шкірозамінник. Що стосується моделей з натуральної шкіри, то вони прослужать вам не один рік, при цьому не втратять свого первісного вигляду. Пам'ятайте, що покупка такого аксесуара не порожня трата грошей, тому краще не економити на якості, щоб через півроку не довелося купувати новий.

Якщо ви все-таки вирішили придбати портфель з натуральної шкіри, то і тут вироби можна поділити на два види за способом дублення. Рослинна дублення шкіри - портфелі з такою обробкою зношуються і втрачають вигляд набагато швидше, але при цьому виглядають стильно і міцно. Шкіру покривають спеціальною патиною, яка створює дрібні потертості, тим самим надаючи оригінальний вид. Хромове дублення шкіри має дещо інші властивості, але теж нічим не гірше. Якщо ви побачите на портфелі етикетку, то це рослинне дублення, а якщо вона відсутня, то за замовчуванням модель стає з хромовим дублением. Будь-яка натуральна шкіра буде довгий час служити вам вірою і правдою, а також захистить документи від дощу і снігу. Але, при виборі портфеля грунтується лише на свої уподобання і смаки, не варто озиратися на інших і залежати від думки сторонніх людей. Вибирайте зручні моделі:

  • За розміром. В цілому класичні портфелі не мають певних розмірів і випускаються в універсальному варіанті, який з легкістю вміщує в себе паперу, дріб'язок і папки. Але, при покупці варто переконатися, що всі необхідні вам речі точно помістяться в портфель, а якщо ви плануєте носити ще і ноутбук, то варто пошукати модель більшого розміру.
  • За фурнітурі. Це можуть бути моделі, як з замком, блискавкою або навіть гудзиками, з кришками або без. Класичні портфелі в основному йдуть з блискавкою або замками, вони набагато якісніше і міцніше, ніж чим з кнопками. Також, найкраще купувати портфелі з жорсткими ручками, вони дуже зручні і практичні.
  • За колірною гамою. Попитом серед чоловічих універсальних портфелів користуються чорний і коричневий кольори. Вони відмінно підходять як для повсякденного носіння, так і для ділових зустрічей, а також добре підкреслюють діловий стиль.

Якщо ви хочете виділитися і додати «родзинки» в ваш образ, зверніть увагу на бордовий або каштановий відтінки, хоч вони і не універсальні, але виглядають досить незвично.

Підіб'ємо підсумок

Назвати чоловічі портфелі виключно частиною ділового образу сьогодні не можна. Цей аксесуар буде доречний з багатьма стилями. Бути в тренді і не відставати від моди зовсім нескладно, досить приділяти увагу дрібницям в образі, які багато в чому його і створюють.