В даний час рюкзаки набувають все більшої популярності завдяки зручності і практичності. Аксесуар, що володіє приголомшливим зовнішнім виглядом і високою якістю виробництва, можна зустріти в гардеробі і чоловіків, і жінок.

Матеріали для виготовлення рюкзаків

Рюкзак від сумки відрізняє його міцність і функціональність. Міцним йому необхідно бути, так як на плечах можна перенести більше вантажу, ніж в руках. Тому для виготовлення вінтажного рюкзака використовується особлива тканина. В першу чергу вона повинна мати гарну міцність, так як від цього залежить термін служби виробу.

Для пошиття більшості рюкзаків використовується синтетична тканина. Найбільш популярні види:

  • Канвас (canvas)- це неймовірно міцна і зносостійка тканина. Її практично неможливо порвати і при цьому вона дуже приємна на дотик, пропускає повітря . Вона прекрасно забарвлюється і довго зберігає яскравість кольору. При правильному догляді, сумки, зшиті з неї можуть прослужити дуже довго. Сумки добре зберігають форму, стійкі до забруднень, так як просякнуті водовідштовхувальним матеріалом.
  • Crazy Horse-шкіра з ефектом старіння. Це м'яка шкіра, без блиску, дуже гладка і еластична. Вона має дуже м'яку структуру і підвищену міцність. Сумки і рюкзаки з цієї шкіри виглядають незвично, стильно і дорого і з часом набувають вінтажний вигляд.
  • Cordura відноситься до однієї з модифікацій. Відрізняє її те, що волокна цієї тканини розрізані і скручені для підвищення міцності. Товста і надійна тканина часто має поліуретанове покриття і водовідштовхувальне просочення. Рюкзаки з цієї тканини увійшли в моду завдяки своїй міцності, стійкості до стирання і здатності відштовхувати вологу і бруд.
  • Oxford (авізент). Для цієї тканини застосовують нейлон і поліестер. При її виготовленні плететься міцна "рогожка» -" дві нитки через дві нитки". Покриття з безбарвного поліуретану захищає від вітрів і вологості. Тканина Оксфорд еластична, надійна, вологостійка і має доступну вартість.
  • Екошкіра. Відноситься до замінників натуральної шкіри. Найчастіше вона складається з двох шарів – текстильне полотно і верхній полімерний шар. Текстура матеріалу нічим не відрізняється від натуральної шкіри. Екошкіра міцна, еластична, гіпоалергенна, добре пропускає повітря, відмінно тримає форму, не вимагає складного догляду і не дубіє при негативних температурах.

Також у продажу представлені вінтажні моделі з натуральної шкіри. У класичному виконанні вони підійдуть навіть під діловий стиль, багато хто використовує їх для офісної роботи.

Особливості рюкзаків

При виготовленні рюкзаків можуть бути використані різні конструктивні особливості. Бувають станкові вироби з жорсткою рамою у вигляді металевого або пластикового каркаса, на який прикріплюється мішок. Зразок дуже зручний тим, що у нього добре зберігається форма. Крім того, зустрічаються аксесуари з м'якою конструкцією, що не мають жорстких каркасних деталей. Найчастіше обсяг таких рюкзаків становить 10 літрів. Виріб виграє тим, що воно дуже легке і в порожньому вигляді його можна згорнути.

Переваги вінтажних рюкзаків


Вінтажні рюкзаки мають найрізноманітніший фасон і оригінальні напрямки стилів.

Гідність:

  • Підходять для повсякденного носіння («міський» рюкзак).
  • Мають порівняно невелику вартість.
  • Є можливість регулювати довжину ручок, що дозволяє носити їх і з теплими зимовими куртками, і з легким літнім одягом.
  • Оснащені зовнішніми кишенями, внутрішніми відділеннями і довгими регульованими ручками.
  • Відрізняються підвищеною зносостійкістю, функціональністю і легкістю.
  • Не сковують свободу рухів, залишаючи вільними руки.
  • Величезний асортимент, велика різноманітність форм, кольорів і розмірів.

Чоловічі або модні міські жіночі рюкзаки можуть бути мініатюрними або об'ємними. На цей параметр впливає статура, переваги і потреби господаря. На форми також впливають смаки власників. Вироби бувають у вигляді квадрата, овалу або прямокутника.

Вінтажний міський рюкзак-дуже зручний, стильний, оригінальний і практичний аксесуар, що має неповторний зовнішній вигляд, який відмінно підійде до будь-якого образу. Він буде чудово виглядати в будь-яких ситуаціях, доповнюючи образ власника.