З футбольних стадіонів на подіуми

Коли з'явився стиль кежуалу? Історики моди розходяться на думці. Одні кажуть популярність до кежуалу прийшла завдяки футбольним фанам у 70-ті, інші стверджують — у всьому винен молодіжний рух 50-х. Хто правий не має значення, головне тепер кожен може виглядати стильно у повсякденному одязі. Якщо, звичайно, розбереться з тонкощами кежуал.Багато брендів сьогодні зосереджено на випуску кежуал одягу. Серед них: Stone Island, Burberry, Fred Perry, CP. Company, Lacoste, Ralph Lauren, Ben Sherman, Tommy Hilfiger, Sergio Tacchini та інші. Зібрати гардероб у стилі кежуал можна і з одягу бюджетних марок. Як це зробити розповімо далі.

Але спочатку…

Як змінювався кежуал

Кежуал одяг змінювався залежно від модних трендів певного періоду. Сучасний кежуал – це стильні брючні та навіть спортивні костюми. Як і будь-який стиль одягу, кежуал трансформується. На даний момент є 4 напрямки:

  • Бізнес - діловий одяг з елементами повсякденності
  • Смарт - поєднання суворості та стилю
  • Спорт -  данина сучасним трендам зручного одягу
  • Стріт - коли можна міксувати що душі завгодно

Дівчина в стилі кежуал

Основні характеристики стилю кежуал

Зручність та практичність. Відмінний крій, якісні матеріали та універсальний фасон – одяг у кежуал стилі сидить ідеально. Найкращий приклад — образ у стилі смарт кежуал: актуальний для роботи, ошатний для побачення.

Простота та невимушеність. Кежуал гардероб – це комплект базових речей, які легко поєднувати між собою. Як легкий світшот та широкі штани в образі спорт кежуал.

Але це не означає, що ви не можете підкреслити індивідуальність завдяки стилю одягу кежуал. Вибирайте вбрання по фігурі та додавайте аксесуари, не бійтеся самовираження.


Гардероб у стилі кежуал

Почніть із кольорової гами: нейтральні кольори для базових речей, акцентні для аксесуарів.

Верхній одяг краще вибирати нейтральних, класичних кольорів. Так його можна буде легко міксувати з різними образами. Також і взуття: кеди, кросівки, лофери - вони повинні підходити під усе. А ось аксесуари можна вибирати  яскраві.

Принт кежуал одягу стриманий: графіка або дрібний патерн. Можливо вам сподобається сучасний тренд рукописних шрифтів на куртках і піджаках - елемент стріт кежуал образу.

Стильна дівчина в стилі кежуал з машиною

Розбираємось в особливостях чоловічого та жіночого кежуал-стилю

Чоловічий кежуал – це зручні штани. Актуально чиноси чи карго. Базова чорна футболка та джинсова куртка. Аксесуари: окуляри та рюкзак з м'якої шкіри або грубої тканини. Виходить образ зручний для роботи чи прогулянки. До речі, чоловіки частіше, ніж дівчата віддають перевагу бізнес-кежуалу.

Жіночий кежуал більш вишуканий та витончений. Костюм з брюками палаццо і шовковою блузою. Носіть його разом з кедами, щоб було зручно та стильно.

Дівчина в магазині в модному стилі кежуал

У яких випадках надягати кежуал?

Стиль кежуал чоловічий та жіночий відрізняється зручністю та адаптивністю до будь-якого заходу.

Робота в офісі? Якщо у вас немає строго дрес-коду, виберіть смарт кежуал і проведіть день у зручному та стильному одязі.

Вибирайте стріт кежуал на побачення, івенти та вечірки. Доповніть базовий образ яскравим аксесуаром, щоб виглядати стильно та привабливо.

Стильна дівчина в цибулі кежуал на вулиці

Кежуал прибирає «головний біль»

Зберіть базовий гардероб у стилі кежуал і у вас більше не буде відомої проблеми - багато речей, а носити нічого. Збирайте модні повсякденні образи та вирушайте у них на роботу чи побачення. Доповнюйте яскравими аксесуарами своє кежуал вбрання, щоб виглядати стильно та унікально.