Тенденції моди, які ми спостерігаємо в останні кілька років, а особливо після коронавірусного періоду, можна описати будь-якими словами (але тільки не спокійними). Загальна закоханість спорт стиль у часи ізоляції перемістилася у напрямку до максималізму, коли ми знову почали виходити у світ і виникла нагода вбиратися.


Є бажання відвідати новий шикарний ресторан, а потім подивитися цікавий фільм у кінотеатрі, і при цьому вбратися у своє улюблене святкове вбрання? А чому б і ні? Пух та пір'я? Так, це теж має місце. Після довгого «перепочинку» у чотирьох стінах та зустрічей перед монітором комп'ютера весь світ вирішив видихнути та втілити те, про що давно мріялося. Досить сидіти на дивані в домашньому костюмі, досить спортивних штанів, які не змінюються тижнями. Час все міняти!

Максималістична ностальгія 2000

2021 став новим початком, коли імениті модні будинки знову взялися демонструвати свої свіжі творіння і користуватися традиційним «модним календарем». Те, куди відбулося естетичне зрушення, стало важко не залишити поза увагою. Смілива кольорова гама та текстури Боттега Венета змінювали стрази та пір'я, а після них йшла геометрія Лоєва та сумочки Анаграм.

Не залишився непоміченим яскраве свічення та гламур Шанель. Все рухалося до максималізму, і ця тенденція стала очевидною. На додаток до цього приєдналася одержимість нульових, що кричить модою. Не дивно тепер, чому ми йдемо цим шляхом. Але, здається, максималізм вже трохи набрид, чи не так?

Тиха розкіш, що це?

З недавніх пір чутка про «тиху розкіш» полонила все навколо. Навіть різні суб-культури перейнялися цим віянням, не кажучи вже про обговорення «тихої розкоші» у телепередачах присвячених модним обговоренням та іменитих глянцевих журналах, таких як Вог, наприклад. Усі в один голос заявляють, що цей віяння набирає обертів та претендує на те, щоб стати однією з головних модних тенденцій у 2023 році.

Цей термін не має офіційного визначення. «Спокійна розкіш» — це трохи скромніший і стриманіший підхід до люксових речей і комбінування високоякісних базових предметів гардеробу. Речі мають виглядати люксово, але без натяку на приналежність до якогось бренду. Ось, наприклад, стильний лук, зібраний зі створеного на замовлення пальта від Row, джинс Анін Бінг, взуття Джил Сандер і шикарної сумочки зі шкіри від Khaite. Ціна образу має складається з 5-ти значної кількості, але тільки добре обізнані у темі моди люди зможуть це визначити на око.

Завдяки нейтральним відтінкам і приглушеним кольорам, зі спокійними принтами, формами та силуетами, таку розкіш легко впровадити у повсякденне життя.

Передбачаючи, що нас чекає наступного сезону, можна вже почати проводити оцінку свого гардероба на відповідність цьому модному віянню. Якщо у вашій шафі щось подібне? Зумієте скласти базову цибулю в спокійній кольоровій гамі і без деталей, що кричать? Або може потрібно сходити в улюблений магазин, щоб оновитися і виглядати цього сезону трендово і модно?