Коли ви купили сумку, що на перший погляд видалася дуже красивою і зручною, а вона виявилася не надто комфортною в носінні — це завжди розчарування. Навіть якщо сама по собі сумочка дуже симпатична і мила, складно позбавитися почуття провини за те, що витратилися на річ, яка того не варта.

Ситуація, коли сумка підійшла лише на один сезон, надто громіздка чи просто незручна у використанні – звичайно, погана. Але це нормально. Помилитись у виборі виробу може кожен. Ви така не одина(один). Якби це було не так, сайтів реселерів, які продають речі людей, які теж розчарувалися у своїй покупці, не було б.

На жаль, дійсно, бувають надто важкі сумки, з незручними та жорсткими ручками, неправильною організацією. Виглядати вони можуть просто чарівно, що й провокує нас на покупку, але згодом відсутність практичності завжди виходить на перший план.

Я думаю, що виробники сумок могли б більше часу витратити на розробку не лише гарного, а й функціонального дизайну. Адже іноді в сумці не вистачає лише кількох елементів, щоб вона стала комфортною та приємною, і вам не довелося від неї відмовлятися.

Саме тому я віддаю перевагу моделям, в які дизайнер вклав трохи більше зусиль. Такі вироби завжди помітні на ринку, оскільки вони вигідно відрізняються від інших. Є кілька прикладів, які, як на мене, потрапляють у цю категорію. І далі ми розглянемо їх докладніше.

Кишені зовні

Якщо сумка застібається на блискавку, клапан або на будь-який інший вид замку, дуже важливо, щоб зовні були додаткові кишені. Оскільки іноді людина просто не має часу відкривати замок і діставати зсередини сумки необхідні речі або навпаки, класти їх усередину.

Власник сумки завжди повинен мати швидкий доступ до телефону, грошей  або будь-яких інших предметів, які необхідні в повсякденному житті. Для додаткового захисту кишеньки також повинні мати замки. Але навіть у такому випадку дістати предмет буде простіше, ніж ритися в основному відділенні.


Тримач для сонцезахисних окулярів

Окулісти всі як один твердять, що окуляри потрібно носити виключно у футлярі, але, давайте будемо чесними, не багато хто з нас постійно дотримується цієї поради. Коли немає часу шукати футляр для окулярів у безодні сумочки, а їх треба кудись подіти, при цьому залишивши руки вільними, це просто дратує. Тим більше, що в руках ми й так постійно носимо якісь предмети: вода, ключі від машини, гроші тощо.

Якщо на сумці є петля або гачок, за які можна зручно зачепити окуляри, це значно полегшує життя влітку та в сонячні дні, коли без сонцезахисних окулярів не обійтися, а також людям, які їх постійно носять. Але моделей на ринку з такою деталлю є небагато. Хіба що Celine Luggage Tote. Якби більше аксесуарів мали таку корисну функцію, вони вважалися б дійсно практичними.

Сумки-трансформери

Особисто в моїх очах сумки стають практичнішими та зручнішими, якщо вони можуть підлаштовуватися під різні життєві ситуації. Одна сумка може ідеально підійти і для походу до школи, і для подорожі, чи для прогулянки з дітьми, хіба це не чудово? Практичний аксесуар може бути використаний роками, і це дійсно говорить про його грамотну конструкцію.

Нині справжніх сумок-трансформерів не так багато, і це справді шкода. Я вважаю, що таких моделей, як Loewe Hammock, має стати набагато більше на ринку.

А на вашу думку, які функції мають бути в сумці, щоб вона вважалася максимально практичною для вас?