Рік, що минув, можна назвати унікальним з точки зору того, як розвивалися тренди на цей аксесуар. У 2022 з'явилося багато «It-bag», що в перекладі з модного сленгу означають культову сумку. Приклад - маленька сумка зі скла від Coperni Swipe, обрана такими іконами стилю як Кайлі Дженнер та Doja Cat. Сумка багет відноситься сюди. 


Це також був рік зародження тренду на великі, місткі варіанти, популярна та класика, як жіноча сумка через плече. Але 2022 вже закінчився і на нас чекає багато нового.


Модні сумки 2023 тяжіють до небанальних форм, аксесуарів із незвичайних матеріалів. Нам пропонують придивитися до брендів середнього класу в пошуках чогось нестандартного та доступного.

Трендові сумки середнього класу набирають популярності



brandonblackwood.com

Багато трендів на сумки 2023 року зародилися ще в 2022 році, і це не виняток. Для брендів середнього класу це був рік різкого зльоту, з одного боку тому, що ціни на люкс неймовірно піднялися, з іншого боку через сумнів у винятковій якості розкішних аксесуарів.

Але корінь цієї тенденції йде глибше: бренди середнього класу сміливіше експериментують і створюють інноваційні проекти. Деякі з модних сумок 2023 року:

  • маленька ручна сумка від Brandon Blackwood із серії Mini Kendrick Trunk - $250;

  • жіноча сумка від STAUD, в актуальній формі Ollie Bag Carrot - $ 250;

  • сумка Ring Swipe Bag від Coperni, покрита лакованим матеріалом - €245;

  • сумка Numéro Dix у формі півмісяця від бренду Polène - $460;

  •  Сумка через плече  м'якої форми Hera Nano Rhinestone Shoulder Bag від бренду Cult Gaia - $428.

Ось і відповідь, які сумочки зараз модні. Вони дивують своїм незвичайним дизайном, багато зірок вибирали їх для виходів. Тепер трендові сумки у 2023 році можуть коштувати доступно, і це круто.


Унікальні форми модних жіночих сумок



prada.com

Класичні форми цього року не будуть такі популярні і затребувані. Навіщо потрібні стандартні прямокутні аксесуари, якщо трендові сумки у 2023 набагато цікавіші? 

Найбільш ТОПові форми:

  • маленька сумка у вигляді трикутника, як модель Triangle у Prada;

  • сумка багет, яка не виходить із моди вже другий рік, представлена ​​у багатьох брендів;

  • брендові сумки-кісет, які затягуються, наче мішечок, як у колекціях Chanel;

  • модні сумки відро 2023 з жорсткою циліндричною формою, є у Michael Kors або Louis Vuitton.

Також варто придивитися до асиметричних варіантів. Цього року буде модним все незвичайне, створене зі свіжим поглядом моди.

Веганська шкіра - тренд 2023

Використовувати натуральну шкіру чи ні — вибір кожного, але бренди завжди прагнули доповнювати свої колекції продукцією із позначкою «еко-френдлі».

 Але оскільки нейлон і поліестер складно назвати екологічними продуктами, модельєри змушені шукати більш оригінальні підходи. 

У 2023 році, коли екологічне питання стоїть ребром, шкіряна сумка повинна мати альтернативи.

Лідером у цій сфері можна вважати Стеллу Маккартні. Частина її брендових сумок створюються разом із біотехнологами. 

Так було створено Frayme із матеріалу Mylo — шкіри, створеної з міцелію грибів. Знаєте, з чого можна робити альтернативний матеріал? З яблучних відходів та водоростей!

 Тренди на сумки у 2023 р. включають і їх теж.


Менше логотипів

Логоманія — цікаве модне явище, яке проявляється в любові до логотипів, що кричать,  та великих значків брендів на найвидніших місцях. 

Шкіряна сумка з великим логом демонструвала спроможність власника.

Сьогодні від цього трохи втомились. 

Трендові сумки не обов'язково мають бути куплені у дорогого бренду.На перший план виходить форма та дизайн аксесуара, а те, хто її зробив – вже не так важливо.

Велика сумка тоут

Оверсайз у моді не тільки в одязі, а й в аксесуарах. Трендові сумки 2023 великого розміру ідеальні для повсякденного носіння, адже в них міститься так багато корисних речей. 

Маленька сумка залишається для вечірок, а ось місткий тоут на кожен день. Якщо у вас ще немає такої моделі, швидше купуйте її.

Модні будинки давно довели, що містка сумка тоут може бути витонченою.

 Приклад Chanel 22. За формою вона нагадує величезний кисет, так як злегка затягується зверху. У неї приємний силует та акуратні ручки у фірмовому стилі бренду.

Модні сумки Loewe

Які сумочки зараз у моді підкажуть фешн-видання та сайти, наприклад, платформа Lyst. Вони створюють рейтинги загальних трендів, виходячи із запитів на своїй платформі.

 Минулого року перше місце у ТОПі посів шкіряний шоппер від Miu Miu.

У 2023 році всі шанси мають бренд Loewe. Безперечний тренд — їхня шкіряна сумка-паззл. Але уваги варті й інші моделі, такі як Bunny bag із кумедними бантиками та елегантні кошики. Варто до них придивитися!

Модні сумки 2000-х років у 2023

Мода 2010-х, як не дивно, чудово вписується у сьогоднішні тренди. Так що час згадати те, що прогриміло у світі моди 13 років тому, і використати зараз.

Брендові сумки чіткої прямокутної або трапецієподібної форми з короткими ручками, закріпленими посередині сьогодні актуальнішими за інші. Вони місткі та чудово доповнять класичний образ. Але й інші тренди, наприклад жіноча сумка через плече, також будуть популярними.

Цього року обов'язково доповніть колекцію сумкою багет та варіантом незвичайної форми. Також зараз дуже популярно носити одразу 2 сумки: крихітну та велику.

 Їх можна скріплювати один з одним, виявляючи творчість. Тепер ви знаєте, які сумочки зараз модні. Використовуйте!