Аріель Сібоні,  фешн директор Блумінгдейл, звернула увагу, що весь бажаний нею одяг мав повторювану тему: він мав мотиви дрес-коду підводної вечірки. Так, усі її улюблені речі гардеробу (прикрашені черепашками топи, легкі сукні на підлогу) почали з'являтися в історіях Інстаграм із позначкою «русалка».

Вона розповіла про своє спостереження щодо пошуку курортної тенденції, особливо в період відпусток. Ну, а Інстаграм уже став невід'ємною частиною трансляції цього бажання. На думку Симоні, мотиви морського відпочинку Mermaidcore стали повноцінною модною тенденцією.

Що стосується кольорів, ми говоримо про всі пов'язані з океаном, блакитний, від темного до аквамаринового, а також зелений. Черепашки та зірки: це найпоширеніші формули, які зазвичай даються дизайнерами через намисто, браслети чи сережки.

Принти морської фауни: морські коники, дельфіни та риби переносяться на одяг, вносячи море в моду в самому буквальному вигляді. Крім того, вони також пропонуються у максималістських прикрасах.

Сімоні повідомляє, що все почалось влітку 2021 року, коли люди почали говорити про тренд oceancore.

Він, як випливає з назви, черпав натхнення з морських елементів для створення морських зірок чи принтів морських тварин. Фірми, які підтримують цей тренд сьогодні – Versace, Jean-Paul Gaultier та Dior. У 2022 році крім форм і принтів, райдужні блискітки, що імітують луску, є трендом як в одязі, так і б'юті-образах.

Сібоні каже, що існує мільйон способів втілити цю тенденцію в модний образ. Через це даний тренд є універсальним. Чого варте лише 11 мільйонів відео в ТікТок з відміткою mermaidcore. Інтерпретації цього стилю в 2023 якраз в активній фазі розробки, але основні акценти вже присутні на ринку. Ви можете купити одну з баз образу русалки та використовувати її у своїх образах аж до кінця літнього сезону.

У синій

Домінація яскраво-рожевих відтінків вже закінчується . Стіоні каже, що людям вже набридли колись такі популярні кольори заходу сонця. Наразі спостерігається «міграція» у сині відтінки. Експертка прогнозує пік популярності аквамариновим, блакитним та кобальтовим відтінкам. Багато дизайнерів, за її словами, вже активно працюють із цією кольоровою гамою.

Море блискіток

Яскраві образи та елементи стилю “русалка” також чудово підходять  і для вечірок. Сукні фасону «риб'ячий хвіст» і блискітки не є чимось новим для подіуму. Як доказ цього виступає осіння колекція 2022 року Altuzarra. На показі цього бренду Джіджі Хадід пливла подіумом у золотій, покритій лусками сукні. Але паєтки не втратить своєї актуальності та популярності і цього року.

Нові імена, такі як Siedrés і New Arrivals, активно їх використовуватимуть у своїх творах. Практично вся лінійка New Arrivals присвячена курортному сезону 2023  прикрашена мотивами морських глибин. Перед вами є вибір: сміливі міні-сукні з паєтками, або дрібні блискітки на морську тематику. Щоб ви не вибрали – блискучий ефект вам забезпечений.

Речі з берега

В аксесуарах перевага як і раніше віддається черепашкам, морському склу та перлам. Їх використовують у сумках та прикрасах, і навіть як елементи вже готового одягу. Бренд BAHÍA MARÍA є яскравим прикладом використання таких аксесуарів у своєму продукті. Сибоні зазначає, що дизайнери цього бренду використовують черепашки для декору верхньої частини одягу та ліфа, що досить сміливо та кумедно.

Речі в'язані гачком

В'язані гачком речі залишаться на піку популярності й у 2023 році. Ручна робота в дизайнерських творах, за словами Сібоні, стосуватиметься і одягу, і аксесуарів. Цього року вони супроводжуватимуть нас через весь літній сезон. Що ж до майбутніх колекцій, то тут богемність піде на другий план. На подіумах варто чекати тематику морського кольору, а також сітки, вузли та інші речі русалки. Ви можете зануритися в морський образ, приміряючи на себе один з наведених вище варіантів.