Кожна дівчина хоче зберегти свою сумочку в ідеальному стані якомога довше. Сумки не прив'язані до останніх тенденцій моди, як одяг чи взуття, тому вони довго залишаються актуальними. Так що якщо вам подобається витрачати гроші на свій гардероб, витратите їх краще на сумки, адже вони довго не виходять з моди, на відміну від одягу.


Сумки досить добре носяться, але в довгостроковій перспективі все одно зношуються, особливо якщо не знати, як їх доглядати. Нижче наведені поради щодо догляду, як зберегти сумку як нову.

Чорна жіноча сумка

Знайте матеріал сумки

Одна з важливих речей, яку вам важливо знати під час догляду за сумочкою, — це з якого матеріалу вона зроблена. Знаючи матеріал, ви зможете підібрати потрібні засоби для її чищення. Для шкіряних сумок потрібен засіб для шкіри, а для інших матеріалів є спеціальні засоби, які будуть надавати їм чистий і більш доглянутий вигляд. Ви також можете використовувати вологу або суху тканину, щоб протирати вашу сумочку. Важливо пам'ятати, що її потрібно регулярно чистити. Також важливо зберігати шкіряну сумку в темному місці або зі слабким освітленням, оскільки пряме сонячне проміння погіршує якість її кольору.

Використовуйте органайзери

Сумки часто мають невеликі кишені всередині, в яких зберігаються помади та інші аксесуари. Ці жіночі, так нам необхідні, аксесуари можуть залишати важкі плями. Тому, щоб захистити підкладку вашої сумки від плям і бруду, використовуйте органайзери для аксесуарів. По-перше, вам легко буде знайти необхідні для вас речі у своїй сумці, по-друге, підкладка довше залишатиметься чистішою та новішою.

Регулярно чистіть сумки

Регулярно чистіть сумки, але уникайте надмірного очищення. Вибирайте речовини, що чистять, які будуть очищати сумку, але не руйнувати її поверхню, важливо вибирати засоби з хорошим складом, без сильних хімікатів. Чистіть шкіряні сумки не рідше ніж один раз на тиждень, щоб вони надовго залишалися чистими. Внутрішня частина вашої шкіряної сумочки також може забруднитись, тому не забувайте мити підкладку сумки водою з милом, і обов'язково, перед тим як щось покласти в сумку, дайте підкладці висохнути, щоб не з'явився неприємний запах.

Червона жіноча сумка

Ще трохи деталей

Не забувайте брати сумку чистими руками, бо крем чи бруд можуть залишитися на її поверхні. Також намагайтеся не ставити сумку на підлогу. Підлога брудна, на ній багато мікробів, тому не варто класти туди свою дорогоцінну сумочку. Намагайтеся класти свою сумку на спинку стільця, коліна чи сусідній стілець, також можна використовувати гачок для сумочки.

Користуйтеся мішками для сумок

Є спеціальні мішки для сумок, які захищають від пилу та бруду. Обов'язково купіть такі. Такі мішечки захистять ваші сумочки від пилу і запобігають зміні кольору сумки, якщо на неї потраплятиме світло, а сама сумка не так дряпатиметься і забруднюватиметься.

Стильна жіноча сумка

Зберігайте свої сумки з папером усередині

Ваша сумка повинна залишатися в ідеальній формі, тому при зберіганні не забудьте набити її внутрішню частину папером, щоб зберегти форму і зберегти сумочку як нову, і що також важливо папір допоможе захистити сумку від вологи. Ви також можете набити сумку пухирчастою плівкою. Головне не використовуйте папір, на якому щось писали або газету, оскільки чорнило може залишити плями.

Зберігайте сумки на полиці

Іноді ваші міжсезонні сумки зберігаються хаотично в глибині вашої шафи, але сумки не повинні зберігатися таким чином. Не вішайте сумки у шафі, тому що це одна з причин зносу ручок та деформації сумки. Найкращий спосіб зберігання сумок – покласти їх на полицю. Таким чином, ви не розтягуєте ручки та сумка не деформується. Ви також можете використовувати контейнери для зберігання сумок, так що вам буде простіше їх діставати і можна розкласти їх за сезонами та кольорами. Головне не заповнюйте один контейнер надто великою кількістю сумок, щоб не пошкодити їх.


Коли ви витрачаєте гроші на сумочку, ви хочете, щоб вона прослужила вам довго. Дотримуйтесь цих порад, і ваші сумочки завжди будуть виглядати новими і прослужать вам довше, ніж ви очікували!