Життя студента щодня наповнена подіями, активностями. Пари, практика, навчання, підробіток, позакласні заходи - постійно потрібно залишатися в русі і не зменшувати темпи.

Відчувати себе комфортно в будь-якій ситуації молоді дозволяють якісні аксесуари, які повністю відповідають високим вимогам до практичності і зручності. Це модні, красиві і місткі рюкзаки. Вони не тільки виконують свої функції по відношенню ноутбуків, планшетів, книг, особистих речей і канцелярського приладдя, а й відображають персональний стиль дівчата, молодої людини. При виборі ультрамодного рюкзака необхідно враховувати ряд його параметрів, характеристики, розглянути основні види.

Широкий асортимент: різновиди рюкзаків для студентів

Для активного життя студентів, насиченою різноманітними подіями, виробники випускають практичні і довговічні рюкзаки різних форм. Це квадратні, округлі, прямокутні моделі з регульованими лямками, м'які або жорсткі варіації з додатковою ручкою для комфортного носіння. За дизайном розрізняють рюкзаки:

  • унісекс - підходять дівчатам і хлопцям для постійної шкарпетки, використання при складанні модних і органічних образів;
  • класичні, строгі, лаконічні - без зайвого декору і додаткових деталей;
  • з жорсткою ортопедичною спинкою - для правильного розподілу навантаження на хребет;
  • трансформери - з продуманою конструкцією (моделі можна носити за плечима або в руці як звичайну сумку). У таких рюкзаках зазвичай чітко виділений відсік для транспортування ноутбука або планшета.

Для дівчини

Рюкзак для студентки - не просто функціональний аксесуар, а данина останнім тенденціям моди. Зовнішній вигляд має особливе значення, тому можна поекспериментувати з відтінками і ефектною декоративною обробкою. Оригінальні, естетичні та комфортні при носінні рюкзаки жіночі можна купити з урахуванням персонального смаку. Рекомендовані средньорозмірні моделі, в яких легко носити документи стандартного формату A4.

Вітаються вироби з еко або натуральної шкіри. Вони виглядають модно і елегантно, відрізняються практичністю, довго служать і зберігають презентабельний вигляд. Всілякі заклепки, додаткові зовнішні кишеньки для жіночих «штучок» можу порадувати будь-яку студентку. Дизайн і функціональність для дівчат обов'язково повинні поєднуватися в оптимальних пропорціях.

Для юнаків

Молодим людям більше подобаються лаконічні, але максимально місткі сумки з заплічними лямками, щоб в них можна було скласти книги і різноманітні аксесуари, спортивну форму при необхідності. Студентам не потрібен зайвий декор, та й у виборі відтінків вони дотримуються чорних і сірих, шоколадних, синіх варіантів. Каркас хлопці воліють жорсткий, ударостійкий, зносостійкий, оскільки не так акуратно поводяться з рюкзаками, як дівчата. Як матеріал можна використовувати еко-шкіру або міцний поліестер, нейлон. Зручні чоловічі рюкзаки - габаритні і дуже міцні аксесуари. Але деякі хлопці не забувають орієнтуватися на оригінальні, нестандартні форми, хочуть виділитися і продемонструвати індивідуальний стиль, креатив у всьому.

Критерії вибору рюкзаків для студентів

Практичність, зручність в шкарпетці і естетика - вимоги до молодіжних аксесуарів, які ніхто не скасовує. Але й інші критерії теж мають значення:

  • матеріал пошиття - натуральний або штучний. Нейлон і поліуретан прості в догляді, відрізняються вологостійкістю і міцністю, добре переносять температурні перепади. Шкіряні моделі виглядають респектабельно і стильно. Еко-шкіра виступає як практична альтернатива натуральним матеріалам;
  • місткість - документи, книги, ноутбук, смартфон повинні з комфортом розміщуватися в відділеннях рюкзака;
  • ергономіка - наявність додаткових відсіків на блискавки, зовнішні кишені для оптимального розподілу речей і підручників;
  • габарити і форма - підбираються індивідуально з урахуванням завантаження моделі;
  • бренд - вітаються перевірені виробники, які зарекомендували себе на ринку молодіжних аксесуарів.

Рюкзак з щільною спинкою, спеціальним відділенням для ноутбука, регульованими широкими лямками з м'якою підкладкою - оптимальне рішення для студентів. Деякі сучасні аксесуари додатково оснащуються перехідниками для підключення навушників або зарядних пристроїв. Рюкзак для студента або студентки - виріб, який використовується на постійній основі. Тому важливо звернути увагу на якість тканини, пошиття, міцність і зручність фурнітури. Нейтральні молочні, бежеві, чорні і сірі рюкзаки підходять для щоденного носіння. Яскраві і контрастні моделі цікавих фасонів ефектно поєднуються з різними модними образами.