Взимку, коли атмосфера нового року, загаданих бажань та пропасаних цілей ще витає у повітрі, ми заряджені мотивацією, як ніколи.

І якщо мета - гарна фігура та здорове тіло, розпочати ії досягнення варто з походу до тренажерної зали.

Перше, що вам потрібно в такому випадку- вибір правильної сумки для залу або спортивного рюкзака

Ідеальна спортивна сумка

Це більше практичний елемент, аніж модний акцент. Тому особливих модних тенденцій щодо її оформлення немає – головне, щоб подобалася вам. Але є низка факторів, на які потрібно звернути увагу під час вибору сумки для спорту:

  • місткість;

  • водонепроникність;

  • легкість (адже вам не захочеться нести важку ношу після вбивчого тренування на руки?);

  • невибагливість у догляді.

Крім цього, ідеальна сумка для залу використовується далеко не тільки для походів на тренування. Її можна брати з собою в інших неформальних обставинах, де не потрібен дрес-код, наприклад, на навчання чи магазин за покупками. Це стосується й чоловічих сумок для тренувань.

При правильному виборі в спортивні сумки можна помістити не лише форму, а й контейнер з їжею на роботу, книги та блокноти для навчання, а також салат з капусти та огірків та сир 0%, якими ви пообіцяли собі харчуватися на початку року.

Якщо жіноча сумка на одне плече вам не підходить, завжди можна замінити її на рюкзак для спорту.

Функціональність сумки для спорту або спортивного рюкзака

Те, наскільки функціональною буде жіноча та чоловіча спортивна сумка, залежить від її форми та конфігурації. Також дуже важливим є матеріал. Почнемо із форм.

Жіночі сумки для тренувань бувають таких форм:

  • саквояж (стандартний спортивний або дорожній варіант) - має об'ємну форму та дві короткі ручки, часто додатково оснащується довгим ремінцем;

  • тоут - плоскіший варіант, що нагадує шоппер, але з ширшим дном, з двома довгими ручками (як у бренду Nike модель One Tote);

  • спортивний рюкзак - для носіння на плечах за спиною, як правило, має кілька відсіків різного розміру.

Якщо ви плануєте носити щось важке, тоді є сенс спробувати  спорт рюкзаки, оскільки вони правильно розподіляють навантаження на спину. Якщо вам хочеться, щоб аксесуар мав жіночну форму, і ви не носите важкі речі, тоді придивіться до тоутів. Саквояжі - універсальний варіант, вони також використовуються як чоловічі спортивні сумки.

Конфігурація аксесуара — наявність додаткових відсіків і кишень, а також розмір. Вибираючи об'єм спортивної сумки для тренувань, орієнтуйтесь на свою форму та взуття, а також кількість додаткових речей, які ви носите.

Важливо! Жіноча спортивна сумка або рюкзак для тренувань повинні влазити у шафу для зберігання.

При виборі звертайте увагу на:

  • наявність додаткових відсіків (як мінімум, 2 — для тренувального одягу та для нової білизни, рушника та інших чистих речей);

  • наявність кишеньок, щоб у сумку для спорту помістити предмети особистої гігієни та необхідні дрібниці;

  • Наявність відсіку для взуття - так дуже зручно носити кросівки, не потрібно додатково ховати їх у пакети і т.д.

Спортивні рюкзаки вибирайте за такими самими принципами. Якщо ви носитимете аксесуар не тільки в зал, потрібен ще один відсік, куди можна скласти техніку, наприклад ноутбук, планшет та ін.

Що стосується матеріалу, то для предмета з такими цілями найчастіше використовуються поліестер та нейлон. Спортивний рюкзак або сумка в спортзал з них прослужать не один рік, вони легко чистяться і не вимагають особливих умов догляду.

Безпека сумки у спортзалі

При виборі сумки для спорту дуже легко спокуситись на великий розмір чи дорогу брендову модель. Але робити це не рекомендується, особливо якщо ви ходите в звичайнісіньку залу без охорони, з маленькими шафками, які закриваються на простий ключ.

Дорогі та яскраві спортивні сумки привертають багато зайвої уваги. Якщо вони не влізуть у шафку, то вам доведеться брати аксесуар із собою до зали, де потрібно буде за ним стежити. Зосередитись на тренуванні в такому разі не вдасться. Тому, жіночий або чоловічий спортивний рюкзак і сумки в спортзал повинні коштувати недорого і бути відповідного для вашої шафки розміру.

Тепер ви знаєте, які жіночі сумки для тренувань та рюкзаки для спорту варто вибирати, а значить, зможете зробити перший крок до втілення своєї мети правильно!